Manoir te koop

8 slaapkamers 715 vierkante meters

Immoweb code : 8376973
Immoweb code : 8376973

Overzicht

8 slaapkamers
3 badkamers
715 vierkante meters bewoonbare ruimte
1918 vierkante meters grond

Omschrijving

Authentiek hoevecomplex in Pajottenland

Reeds in 1683 wordt het “Mechelsgat” omschreven als een Pachthof met herberg en Brouwerij. Deze historische gebouwen vormden eertijds de grens tussen het Graafschap Henegouwen en het Hertogdom Brabant. Het grootste gedeelte van het gesloten hoevecomplex werd heropgebouwd rond 1900.

Deze schitterende authentieke vierkantshoeve is gelegen in het hart van het Pajottenland, net buiten de periferie van Brussel.

Het hoofdgebouw en de bijgebouwen omsluiten het gezellige binnenplein waar het aangenaam is om te vertoeven. Via de binnenkoer met poortgebouw komen we aan het hoofdgebouw dat gekenmerkt wordt door zijn unieke architectuur. Dit gebouw omvat een 10-tal vertrekken waaronder 6 slaapkamers, een bureau, keuken, living en eetkamer. De totale bewoonbare oppervlakte bedraagt zo’n 420m². Alle woonruimten hebben een plafonnering uit eiken balken, originele vloeren, schouwen en deuren. De stijlvolle binnen architectuur accentueert de gezelligheid van het wonen. Modern wooncomfort werd op een smaakvolle manier geïntegreerd in het authentieke kader van weleer.

De bijgebouwen bestaan uit een separaat knechtenhuis alsook een volledig verbouwde vrijstaande woning. Deze woning is eveneens meteen bewoonbaar. Tevens is er een gigantische schuur (ca 300m²) met ingebouwde paardenboxen. Deze gebouwen werden opgetrokken rond het binnenplein dat volledig gekasseid is.

Uiteraard kan men deze bijgebouwen benutten als opslagplaatsen, of eventueel kan dit alles

Neem contact op