Uitzonderlijk vastgoed te koop

650000€

12 slaapkamers 1100 vierkante meters

Immoweb code : 11314115
Immoweb code : 11314115

Overzicht

12 slaapkamers
1 badkamer
1100 vierkante meters bewoonbare ruimte
2000 vierkante meters grond

Omschrijving

Opmerkelijk herenhuis gelegen in het histcentrum

Verborgen achter de imposante muur van hek, dit uitzonderlijke huis gelegen in het historische centrum van Mons, dat men al aan het begin van de zestiende eeuw zou hebben gevonden, als voormalig toevluchtsoord van de abdij, zal de meest gepassioneerde verbazen.
Zodra de deur opengaat, wordt dit herenhuis tussen binnenplaats en tuin aan ons aangeboden en ontdekt. Het gebouw, gerangschikt in « U » rond de verharde binnenplaats, komt uit op de straat met de koetsdeur versierd met een lage boog. Uit de verschillende gevels komt een zekere harmonie naar voren. De combinatie van steen en steen, de charme van het mozaïek in de lobby, de hoofdtrap, het unieke behang drukken de rijkdom van het vestige uit. De elegantie van dit complex, het oppervlak en de opmerkelijke volumes, de longtuin van de wijk en de meest structurerende architectonische elementen, van de kelder tot de kroonlijsten, bieden door de frames van baaien, die de schoonheid van de materialen benadrukken, op het eerste gezicht op deze plek van het leven een gevoel van rijkdom en vredig comfort uit het verleden.
De geclassificeerde elementen, meer bepaald de gevels op binnenplaats en tuin, de kozijnen en daken, de trappenhuizen van eer en diensten, evenals de typische lounges van de achttiende eeuw en het begin van de negentiende eeuw zullen de geïnformeerde en ongekunstelde mensen bekoren.
Kom met meer dan 1.100 m2 nuttige ruimte dit prachtige herenhuis ontdekken.

Neem contact op