Uitzonderlijk vastgoed te koop

2400000€

3 slaapkamers 600 vierkante meters

Immoweb code : 11158628
Immoweb code : 11158628

Overzicht

3 slaapkamers
3 badkamers
600 vierkante meters bewoonbare ruimte
4685 vierkante meters grond

Omschrijving

Uitzonderlijke gerenoveerde historische villa

Deze uitzonderlijke villa, naar een ontwerp van Edgar Magerman, werd in 1930 gebouwd met een bewoonbare oppervlakte van 600 m² op een perceel van maar liefst 4.685 m². Het gebouw heeft een langwerpige rechthoekige vorm afgedekt met een hoog ogivaal dak voorzien van driehoekige dakkappeletjes. De villa staat gekend als “De Latemse Kluis” en is het voormalige buitenverblijf van de Gentse paters dominicanen.

Deze unieke villa in het groen onderging in 2018 een grondige restauratie tot een gelijkvloerse woonst en immense ruimte op de eerste verdieping onder leiding van architect Maarten Dobbelaere uit Gent. Deze restauratie was een eerbetoon aan de vroegere traditie uit de jaren ’30 en ’40 wanneer de Latemse Kluis een trefpunt was van bijna alle Latemse kunstenaars van die tijd.
De villa heeft een prachtige open leefruimte die baadt in het daglicht door de hoge plafondhoge glaspartijen met prachtig zicht om de mooie groene en bosrijke omgeving. De moderne open keuken is volledig uitgerust met hoogkwalitatieve materialen en veel ingebouwde kasten en keukentoestellen. De keuken heeft ook een directe toegang tot het terras. De villa heeft in het totaal 3 ruime slaapkamers met elk een eigen badkamer.
De eerste verdieping van de villa is 1 grote imposante open ruimte die enorm veel mogelijkheden biedt. De unieke ogivaal (spitsboog) dakstructuur is goed zichtbaar en maakt de ruimte nog indrukwekkender.

Deze villa, op een perceel van bijna een halve hectare, m...
Renovatieplicht: nee

Neem contact op