Villa te koop

7 slaapkamers 485 vierkante meters

Immoweb code : 10490171
Immoweb code : 10490171

Overzicht

7 slaapkamers
2 badkamers
485 vierkante meters bewoonbare ruimte
4355 vierkante meters grond

Omschrijving

Kasteelvilla op 43 are in centrum stad

Dit exclusieve eigendom kent een uitzonderlijke ligging midden in het centrum van de stad, op de flanken van de Oudenberg.
Deze imposante kasteelvilla werd centraal opgetrokken op een perceel van 43 are, wellicht in de meest residentiële woonomgeving van de stad.
Deze strakke kasteelvilla in neorenaissancestijl, met bouwjaar 1902, wordt gekenmerkt door het gebruik van witte bakstenen als boogornamenten en werd opgenomen op de Inventaris van Bouwkundig Erfgoed.
Tevens is er verder op het terrein een bouwvallig paviljoen met kantelen, rondboogvensters en torentjes, dat eventueel volledig kan heropgebouwd worden, en dat mogelijk kan dienst doen als extra woonruimte, conciërgerie of als ruimte voor het uitoefenen van een vrij- of zelfstandig beroep.
Van dit historisch waardevol gebouw werden alle authentieke architecturale elementen bewaard gebleven doorheen de jaren heen: houten lambrisering, schouwen, trappen, ornamenten, wandtapijten, etc... , werden in de mate van het mogelijke behouden. Anderzijds werden recent een aantal grondige vernieuwingen uitgevoerd (dak, ramen, parket, verwarming,etc..).
Het interieur van het gebouw wordt gekenmerkt door een functionele indeling en een sfeervolle afwerking. Sommige kamers dienen evenwel verder gemoderniseerd te worden. Het totale woonvolume bedraagt bijna 500 m² verspreid over de 3 verdiepingen.
Deze prestigieuze eigendom kan aldus een mooie opportuniteit zijn voor mensen die centraal in Geraardsberge

Neem contact op