Building land for sale

227000€

Immoweb code : 11132047
Immoweb code : 11132047

Overview

1288 square meters of land
€ 176.00 m²

Description

Building plot (Projects)

Sorry, there is no English translation. In het meest zuidelijke district van de Stad Antwerpen, vinden we in Hoboken aan de Krugerstraat de Heilig Hartkerk. Een fantastische kerk die sedert enkele jaren leeg staat. Deze locatie is super centraal vlakbij het centrum van Hoboken en de groene Hobokense Polders. Het stadscentrum van Antwerpen bereik je in 'no time' via het openbaar vervoer, invalswegen en de fietsostrade.

Dit uniek te ontwikkelen perceel heeft een oppervlakte van 1.288m² (LOT 1) en omvat ongeveer de helft van de kerk alsook de naastgelegen woning. Het overige deel van de kerk (LOT 3b) zal overgedragen worden in de Stad Antwerpen. Hier zal de Stad een groenzone aanleggen die gebruikt zal worden als buurtpark en speelplaats voor basisschool De Puzzel.

Het project biedt enorm veel mogelijkheden! Verder dient het project te voldoen aan enkele voorwaarden en zal alles ook beoordeeld worden door een jury.

Voorwaarden
- de koper dient de volledige kerk te slopen
- er dienen voldoende referenties te zijn naar de religieuze historiek van de site
- integratie van de naastgelegen pastorale en eredienstfunctie
- parkeervoorziening volgens bouwcode
- minimaal 50% van het te realiseren volume moet voldoen aan een woonfunctie met sociale en/of maatschappelijke meerwaarde
- financiële en juridische haalbaarheid
- startprijs 227.000 euro (verkoop via COVAST)

Biedingen kunnen uitgebracht worden t.e.m. maandag 8 april 2024

Get in touch