Offices for sale

2150000€

1200 square meters

Immoweb code : 11257269
Immoweb code : 11257269

Overview

3 bathrooms
1200 square meters livable space
Floor : 0

Description

Unfortunately we did not receive an English translation for this text.

Nl :
Op de hoek van de Pantheon- met de Vrijheidslaan, bieden wij deze unieke art-decowoning uit 1930 aan, met een bruikbare oppervlakte van maar liefst 1.200 m² op een perceel van 11 are 14.

Deze eigendom biedt een zeldzaam potentieel. Sinds 1987 is deze villa in gebruik als kantoorruimte, maar alle -originele- indelingen van een woning zijn nog aanwezig (cfr keuken, badkamers, ...). Al even impressionant is het interieur; een mix van hoogwaardige art-deco-materialen zoals verschillende houtsoorten, marmer en ijzerwerk. Er is zelfs een opmerkelijk decoratief ensemble van Charles Stepman bewaard gebleven. Sinds juni 2022 is deze eigendom (inclusief tuin) beschermd bouwkundig erfgoed.

De villa telt 5 bouwlagen. De begane grond bestaat uit een imposante inkomhal, een garderobe, een grote ontvangstruimte, verschillende leefruimtes, keuken, toiletten, berging en aparte traphal. De eerste verdieping bestaat uit diverse slaapkamers met inbouwkasten, 2 grote badkamers, een bureelruimte en prachtige overloop. Op de tweede verdieping opnieuw 6 kamers/burelen, doucheruimte en toilet. Het pand is volledig onderkelderd en heeft ook een bereikbare zolderruimte. Het gebouw heeft, naast de statische inkom, ook een aparte dienstingang.

Dit historische pand werd destijds gebouwd in opdracht van industrieel -en voormalig burgemeester van Koekelberg- Oscar Bossaert, en ontworpen door architect Albert Callewaert. Deze laatste is ook bekend van de art-deco gevel van voetbalclub Royale Union Sain…

Get in touch