Mansion for sale

495000€

10 bedrooms 1370 square meters

Immoweb code : 11371378
Immoweb code : 11371378

Overview

10 bedrooms
3 bathrooms
1370 square meters livable space
13238 square meters of land

Description

Mansion

Sorry, there is no English translation. Aan de Luikersteenweg tussen Sint-Truiden en Luik vinden we deze U-vormige hoeve met prachtig binnenplein en ruim park.
De oorsprong van de hoeve gaat terug tot in de 18de eeuw waarna ze verschillende notabele eigenaars kreeg en uiteindelijk zelfs dienst deed als tramstation van Gelinden.

De hoofdwoning is opgedeeld in verschillende zitkamers en bijkamers waar de authentieke elementen zoals schoorsteenmantels en muurschilderingen nog terug te vinden zijn. De keuken en cv-ruimte geven toegang tot de garage.
Op de bovenverdieping zijn er een vijftal volwaardige slaapkamers en de badkamer ondergebracht.
De ruime zolders kunnen nog verder ingedeeld worden.

De conciërgewoningwerd op het einde van de vorige eeuw nog deel gerenoveerd en omvat een traditionele woonindeling met 3 slaapkamers op de eerste verdieping.
De schuren aan het binnenplein bieden een magnifiek zicht op de oorspronkelijke balkenstructuur en lenen zich uitermate tot verschillende doeleinden zoals woningen, feestzaal, welness, praktijkruimtes, ...
De tuin is net zoals de hoeve geïnventariseerd erfgoed en omvatte een tuinvijver, verschillende bruggetjes en een herenboerenparkje.

Het volledige complex dient een zeer grondige renovatie te ondergaan waarbij er aandacht geschonken dient te worden aan het erfgoedkarakter van de hoeve.
Niettemin zijn er wel verschillende invullingen mogelijk zoals praktijken voor een vrij beroep,

Get in touch